Click here to copy
text to clipboard

Unison navštíví FABTECH 2014, Atlanta, 11-13 listopadu, stánek č. C564

Rychlejší A Chytřejší Produkce Trubkových Součástek

Září 2, 2014 — Přední výrobce ohýbaček trubek Unison na veletrhu FABTECH předvede technologii, která umožňuje ohýbat trubky už napoprvé správně. Součástí bude ve Spojených státech první představení ručně ovládané, ale CNC řízené ohýbačky trubek pro maloseriovou výrobu, pokročilý 3D simulačnísoftware pro efektivní offline vývoj ohýbacích programů připravených k produkci, či vysoce variabilní plně elektrická ohýbačka řady Breeze.

 

Hlavním objektem zájmu na stánku Unison – C564 v hale C – bude plně elektrický stroj Unison Breeze schopný ohýbání trubek a potrubí do průměru dvou palců. Stroj bude obsahovat více pater a variabilní radius, čímž může Unison předvést schopnost efektivního vytváření složitých trubkových součástek s vícero ohyby následujícími krátce po sobě, s minimálním časem potřebným k seřízení, minimální prací operátora a minimálním odpadem. Díky těmto vlastnostem je stroj populární u společností zaměřujících se na menší objem serií, obzvláště pokud používají drahé materiály, jako titan nebo Inconel. Všechny osy stroje, včetně přímo působící čelisti a přítlačné lišty, jsou řízeny přesnými CNC servomotory pro plné využití automatického nastavení a zajištění přesného a opakovatelného ohýbání.

 

Unison také představí novou verzi nízkonákladového stroje EvBend 1000, který je momentálně ve vývoji. Tento stroj je navržen pro přesné ohýbání malých serií a vytváření prototypů. Tato ručně ovládaná CNC řízená ohýbačka trubek v sobě bude obsahovat nový vysoce výkonný ovladač s intuitivním dotykovým ovládáním a síťovým uživatelským rozhraním pro integraci s ostatními stroji a CAD systémy.  

 

Dalším klíčovým prvkem veletrhu budou pro Unison pokroky v CAD/CAM softwaru pro ohýbání trubek. Unison představí poslední verzi svého pokročilého 3D simulátoru, Opt2Sim, který zákazníkům umožní zkrátit čas potřebný k vytvoření ohýbacích programů a nacenění zakázek. Tento simulátor pro PC umožňuje plně analyzovat, optimalizovat a zkontrolovat ohýbací programy velmi snadno, a to bez nutnosti přístupu k fyzickému stroji. Physics Engine programu dosahuje přesnosti + - 0.005 mm, simulátor využívá umělou inteligenci pro vyhodnocení nejlepšího způsobu jak kterou součástku na konkrétním stroji ohýbat a automaticky upravuje YBC ohýbací data, čímž vytváří ohýbací program připravený pro produkci.

 

Virtuální stroj je založen na skutečném CAD modelu stroje, software simuluje každý pohyblivý komponent stroje a zabraňuje, aby došlo ke kolizi s trubkou. Realistické zobrazení stroje pak umožňuje uživateli vizualizovat celou ohýbací sekvenci do posledního detailu a v reálném čase. Poslední verze Opt2Sim dokáže simulovat jakýkoliv model plně elektrických ohýbaček řady Unison Breeze, které pokrývají rozsah trubek od 5/8 do7 palců. Při nejvyšší rychlosti dokáže software vyřešit kolem 100 ohýbacích programů za hodinu.

 

KONEC

Pro více informací kontaktujte: Jindřich Beneš, JindrichB@unisonltd.com , +420 608 262 264


Unison Ltd, Faroe House, Thornburgh Road, Scarborough, YO11 3UY, UK Tel: +44 (0)1723 582868; enquiries@unisonltd.com; http://www.unisonltd.com

 

O Unison Ltd


Unison začal vývojem ovládacích systémů pro kovooráběcí stroje – v semdesátých a osmdesátých letech dodával mnoha předním strojírenským výrobcům ve Velké Británii. Roku 1991 společnost přešla na výrobu strojů, přičemž se zaměřila na ohýbačky trubek. Tehdy byly ohýbačky trubek poháněny hydraulicky. Na začátku devadesátých let Unison vyvinul řadu strojů využívajících pro ohyb elektromotory. To byly první plně elektrické stroje na světě. Výkon tohoto nového Unison designu – s rychlým a opakovatelným softwarovým nastavením, správným ohybem na první pokus, nízkou elektrickou spotřebou a tichým a čistým provozem – byl okamžitý úspěch.

 

Společnost neustále vede odvětví ohýbání trubek tím, že zvyšuje průměr, který je možno ohýbat na plně elektrických strojích a v současné době je jedním z předních světových výrobců ohýbaček trubek a příslušného softwaru. Roku 2014 Unison podnikl další mílový krok ve vývoji, když vyvinul elektrický stroj schopný ohýbat tlustostěnné potrubí o průměru 225 mm a více. www.unisonltd.com